De Galerie
Een uniek avontuur bij het Leidseplein
bekijk trailer Reserveer nu!
199 beoordelingen
180 beoordelingen
Reserveer nu!

WAT MAAKT ONS UNIEK?

 • Puzzels zijn origineel verwerkt
  "Geen draaislotjes op deuren"
 • Aanpasbaar op het niveau van de groep
  "Uitdagend voor beginners én ervaren spelers"
 • Schaalbaar op groepsgrootte
  "Niemand hoeft toe te kijken"
 • Afwisseling tussen doe- en denk-opdrachten
  "Boerenverstand boven breinbrekers"
 • Combinatie van verhaal en puzzels
  "Een realistisch maar onvoorspelbaar avontuur"

escapist escaperooms

Escape room De Galerie is een interactief spel waarbij je als groep van maximaal 7 personen binnen een uur moet ontsnappen uit een ruimte.

Door te zoeken naar aanwijzingen, opdrachten uit te voeren, puzzels op te lossen en vooral goed samen te werken bevrijd je jezelf.

Geschikt voor vriendengroepen, toeristen en als bedrijfsuitje: zowel voor beginners als ervaren spelers!

Lees hierboven meer over De Galerie, onze escape room om de hoek bij het Leidseplein in Amsterdam.

FAQ

 • Wat is een escape room eigenlijk?
  Een escape room is een spel waarbij je wordt opgesloten en je door middel van het oplossen van puzzels en het uitvoeren van opdrachten een weg naar vrijheid moet vinden. Een spel duurt (bij ons) ongeveer een uur.
 • Waar zit escape room De Galerie precies?
  Ons adres is Leidsegracht 108-souterrain in Amsterdam. De ingang zit aan de grachtkant, je herkent de ronde ingang bij een trappetje naar beneden en onze rode, lichtgevende bel. We zitten op een paar minuten lopen van het Leidseplein, van waaruit je uitstekende verbindingen hebt met de hele stad: bijvoorbeeld met station Amsterdam Centraal (trams 1, 2 en 5), metrostation Weesperplein (tram 7 en 10) waar je metro's van en naar station Bijlmer Arena en Amsterdam Amstel kunt nemen. Plan je reis met het openbaar vervoer op Google Maps. Met de auto komen kan ook, maar parkeren is duur. QPark Byzantium zit in de buurt, parkeren kost daar ongeveer 6 euro per uur. Met de fiets komen is waarschijnlijk het handigste, je parkeert hem bijvoorbeeld in de stalling op het Raamplein. Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van het spel aanwezig bent met je groep.
 • Met hoeveel personen kunnen we de escape room spelen?
  De escape room is zo ontworpen dat hij voor groepen van verschillende omvang leuk en uitdagend is. We vinden de escape room het meest geschikt voor 3 - 6 personen. 7 personen is het maximum. Wil je met meer personen komen spelen? Lees dan hieronder even over onze mogelijkheden voor  groepsarrangementen, of stuur direct een mailtje naar info@escapist.nl Wil je escape room De Galerie heel graag met z’n tweeën spelen? Dat kan. Boek met deze link voor 2 personen. Maar let op: als je een beginnende escape room-speler bent raden we je echt aan met minimaal 3 personen te komen, anders wordt het (te) lastig.
 • Hoe moeilijk is escape room De Galerie?
  We hebben de escape room zo gebouwd dat hij voor zowel beginners als ervaren spelers leuk en uitdagend is. Hoe we dat hebben gedaan kunnen we niet verklappen, maar geloof ons dat het zo is. En bekijk de reviews van eerdere spelers. Ook kunnen we, desgevraagd, de manier waarop we het spel begeleiden aanpassen aan de wensen van een groep. Zo bieden we alle groepen een enerverend uur vol spanning en sensatie!
 • Wat is de minimale leeftijd van de escape room?
  Escape room De Galerie is een spannende ervaring, maar niet eng. Het is dan ook prima geschikt voor gezinnen met kinderen. We hanteren een minimumleeftijd van 12 jaar. Voor een groep met alleen 12-jarigen is de escape room wel pittig, dus bij voorkeur speelt er ook een ouder/begeleider mee.
 • In welke taal kun je escape room De Galerie spelen?
  De escape room is in het Nederlands en Engels.
 • Kan ik de escape room ook aan iemand cadeau doen?
  Natuurlijk! We kunnen op de cadeaukaart een persoonlijke code die jij bedenkt schrijven waarmee hij of zij kan boeken. Stuur even een mailtje naar info@escapist.nl en we zorgen dat het razendsnel geregeld is!
 • Ik wil een (groeps)uitje organiseren bij jullie escape room. Kan dat?
  Zeker weten! We hebben momenteel 1 escape room, waar maximaal 7 personen tegelijk kunnen spelen. Daarnaast beschikken we over een bar- en ontvangstruimte waar geborreld kan worden, en een multifunctionele (vergader)ruimte waar we groepen kunnen ontvangen en waar we bijvoorbeeld workshops organiseren om de hele groep de hele tijd te vermaken. Ook kunnen we naar wens allerhande catering verzorgen. Zo organiseren we groepsarrangementen op maat tot 21 personen. Dus ook verrassingsfeestjes, teamuitjes, vrijgezellenfeesten, verjaardagen en borrels behoren tot de mogelijkheden. We denken bovendien graag mee over hoe we van je uitje bij escape room De Galerie iets unieks te maken, door bijvoorbeeld de escape room een klein beetje aan te passen op jullie wensen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar info@escapist.nl
 • Kan escape room De Galerie worden gebruikt voor trainingsdoeleinden?
  Absoluut, de escape room is hier zelfs op gebouwd. We kunnen de spelers volgen via camera's en in onze multifunctionele (vergader)ruimte is er bovendien de mogelijkheid om deze vervolgens terug te kijken met een psycholoog/trainer. Neem bij interesse contact op via info@escapist.nl
 • Hoe is de veiligheid in de escaperoom geregeld?
  We hebben uitgebreid nagedacht hoe we de veiligheid van onze spelers kunnen waarborgen en daarvoor verschillende maatregelen getroffen, zoals noodknoppen waarmee de spelers de deuren kunnen openen in het geval van calamiteiten. Heeft u vragen over de maatregelen die we hebben genomen op het gebied van veiligheid, neem dan gerust contact met ons op.
BOOK NOW!